Platinoro

Verkkokauppa | Kultasepänliike Turku

PLATINORO JA NIKAMA DESIGN YHTEISTYÖHÖN

KORUVALMISTAJAT YHTEISTYÖHÖN – FINLANDIA-MALJAKKO UUDELLEEN TUOTANTOON SUOMI 100 -VUODEN KUNNIAKSI

Turkulainen PlatinOro ja oululainen Nikama Design aloittavat yhteistyön, kun Nikama Design alkaa valmistaa PlatinOron tuotteita Tornion jaloteräksestä. Yhteistyön käynnistää Pekka Piekäisen suunnittelema Finlandia-maljakko, joka valmistuu Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi torniolaisesta jaloteräksestä. Maljakkoa on aiemmin valmistettu ainoastaan hopeisena. Teräksinen maljakko valmistetaan käsityönä Oulussa, joten tuote on sataprosenttisesti sekä työltään että materiaaliltaan suomalainen.

Finlandia-maljakko on Pekka Piekäisen vuonna 1997 suunnittelema ja PlatinOron mallisuojaama tuote. Muotokieleltään ainulaatuinen maljakko on kapea pohjasta, mutta aukeaa joka suunnasta ylöspäin – näin kukat asettuvat kauniisti maljakkoon. Maljakko pysyy pystyssä s-muotoisen pohjansa ansiosta. Maljakon syntyyn liittyy hauska tarina. Oli kaunis kesäpäivä Perniössä. Piekäinen makasi tapansa mukaisesti nurmikolla, kun hän sai idean: "Nyt tehdään maljakko, jossa ei ole pohjaa!" Hän yritti niin sanoin kuin piirtämällä välittää ajatustaan, mutta muotoa oli hankala kuvailla. Niinpä hän tarttui moottorisahaan ja sahasi muodon kantoon – ja siinä se oli!

Maljakko on mukana myös 100 hyvää Suomesta -kilpailussa, jonka voittajat saavat luvan käyttää virallista ”Suomi 100” -tunnusta. Kilpailun äänestys alkaa 15.2.2017 klo 9.00.

PLATINORO 

Vuonna 1991 perustettu PlatinOro Oy valmistaa korut käsityönä ja myy PlatinOro-tuotemerkillä. PlatinOron korut tunnetaan kansainvälisesti ensisijaisesti taiteilija Pekka Piekäisen ansiokkaasta muotokielestä.

NIKAMA DESIGN

Nikama Design Oy on vuonna 2009 perustettu designtuoteyritys. Nikama Designin toiminnan ja tuotannon keskiössä on suomalainen muotoilu. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Oulussa. Yritys huomioi ympäristöä käyttämällä tuotteiden valmistukseen korkealuokkaista suomalaista terästä.

LISÄTIETOJA 

PlatinOro Oy 
Jaakko Laakso 
jaakko.laakso@platinoro.fi
+358 50 1475 

Nikama Design Oy
Teemu Partanen
teemu.partanen@nikamadesign.fi
+358 40 558 3882