Platinoro

Verkkokauppa | Kultasepänliike Turku

Pekka Piekäinen ammattitaidolla huipulle

"Kaiken aikaa tulee syyliä sieluun, näin sanoo mies, joka suunnittelee kelloja maailmankuuluille sveitsiläisille kellotehtaille, ainoa pohjoismaalainen, jonka suunnittelemia koruja myydään Tiffanylla jne. Hän on Pekka Piekäinen, 31. Syyliä tulee siitä, että hän kokee tekevänsä hyödytöntä työtä, sellaista joka ei auta ketään (Ilta-Sanomat 5.5.1977). Pekka tarkoitti artikkelissa kultasepäntyön olevan niin hieno asia, että sen eteen kannattaa tapella. Kultaseppien on oltava metallialan monitoimimiehiä, joiden tulee hallita metallityön koko skaala aina raaka-aineen seostamisesta asti. Pekka arvioi artikkelissa suomalaista kultasepänalan taitoa. Hän sanoi, suurin osa siitä, mitä Suomessa tällä alalla tuotetaan, on tavallista vaihetyötä, jossa ei tarvita kultaseppää. Ja kuitenkin kyseessä on puhdas käsityöammatti. Piekäinen arveli käänteen huonompaan tapahtuneen 50-60-luvun taitteessa. Pekka oli sitä mieltä, että Suomessa olisi pystytty edelleen kilpailemaan tavaralla, jonka pitäisi olla uusia ideoita hakevaa ja hyvällä ammattitaidolla tehtyä, eliittitavaraa. Tätä periaatetta Pekka on noudattanut omassa työssään. Tuohon aikaan Pekan suunnittelemista töistä 99 prosenttia meni vientiin.

Pekka suhtautui menestykseensä vähätellen, hän sanoi että hänen korujaan myydään Tiffanylla siksi, että ne on tehty ammattitaidolla.

PlatinOro Oy jatkaa perinteisen turkulaisen käsityöammattitaidon kehittämistä, kaikki klassikkomme valmistetaan aidosti käsityönä, hopealevystä muotoon pakottamalla.